Accountmanager Techniek

TDC - Kampen (NL)
December 7, 2020

Jouw uitdaging bij een ondernemend en succesvol familiebedrijf

Tembo is een verzameling van hightechbedrijven in de machinebouw. Als voorloper in hoge snelheid en hoge precisie technologie plaatsen we ons wereldwijd aan de top. Met meer dan 1100 werknemers zijn we een ondernemend en dynamisch familiebedrijf.

In deze functie zet jij samen met je collega’s jouw commercieel-technische kennis en ervaring in om de commerciële activiteiten van de vestigingen in Kampen en Zaandam te optimaliseren en uit te breiden. Binnen deze vestigingen ontwikkelen, maken en servicen wij als projectenorganisatie unieke, modulaire machineplatformen voor fast moving consumer goods!

De functie

Als Accountmanager vertaal jij de klantbehoefte in (technische) oplossingen. De oplossingen bestaan grotendeels uit bestaand machineportfolio aangepast naar de behoefte van de klant. Je hebt contact met grote internationale multinationals maar ook met onafhankelijke producenten van verpakte consumentengoederen, met name in Europa en de VS.

Je werkt nauw samen met je collega’s in Sales (bijvoorbeeld Key Accountmanagers van de multinationals) maar ook met Projectmanagement en Engineering om een passende oplossingen voor de klant te kunnen bieden. Je verkoopt deels aan nieuwe accounts maar onderhoudt ook relaties met productielocaties van bestaande multinationals.

Je zorgt voor omzetgroei en tevreden klanten, onderhoudt relaties met klanten in samenwerking met Accountmanagement en geeft input aan de interne organisatie ten behoeve van machineontwikkeling.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een ervaren Accountmanager om ons team te versterken. Je herkent jezelf in de volgende punten:

  • je hebt meerdere jaren ervaring als Sales Engineer of (Technisch) Accountmanager;
  • je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-/ wo-opleiding richting Werktuigbouwkunde, (Commercieel) Technische Bedrijfskunde of vergelijkbaar;
  • je hebt commerciële aanleg;
  • je bent in staat een vertrouwensband op te bouwen met internationale klanten (vaak multinationals);
  • je bent commercieel en klantgericht ingesteld;
  • je bent resultaatgericht en ondernemend;
  • je hebt ervaring binnen de machinebouw;
  • je hebt een proactieve houding en kan goed samenwerken;
  • je bent bereid om te reizen, met name in de EU;
  • je beheerst Nederlands en Engels in woord en schrift.

Aanbod

Bij Tembo krijg je een veelzijdige rol met eigen verantwoordelijkheid. Je ondervindt de voordelen van het werken in een kleinere organisatie zoals korte lijnen en snel schakelen. Daarnaast heb je de voordelen van de professionaliteit en organisatie van de totale Tembogroup.

Je komt te werken binnen een dynamische, vooruitstrevende organisatie met een goede naam in de markt. Je krijgt een hoge mate van zelfstandigheid en hebt veel mogelijkheden voor eigen inbreng. We bieden je uitzicht op een vaste baan en een salaris in overeenstemming met je ervaring. Als familiebedrijf hechten we bovendien waarde aan goede secundaire arbeidsvoorwaarden en duurzaamheid. De standplaats van deze functie is Kampen.

We komen graag rechtstreeks in contact met je. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld