Teamleider Spare Parts

Tembo - Kampen (NL)
September 26, 2022

Als Teamleider Spare Parts aan de slag bij Tembo

Tembo is een verzameling van hightechbedrijven in de machinebouw. Als voorloper in hoge snelheid en hoge precisie technologie plaatsen we ons wereldwijd aan de top. Met meer dan 1100 werknemers zijn we een ondernemend en dynamisch familiebedrijf. In deze functie stuur je een team van binnendienstmedewerkers aan en streef je samen naar een omzetgroei op de verkoop van spare parts van Kampense en Zaandamse vestigingen van het bedrijf, waar wij als projectenorganisatie unieke, modulaire machineplatformen ontwikkelen, maken en servicen voor Consumer Packaged Goods-bedrijven.

De functie

Als Teamleider Spare Parts geef je leiding aan de afdeling Spares en het daarbij horende deel van de afdeling Logistics, bestaande uit 8-10 medewerkers. Je bent in staat mensen te motiveren, collega’s en het team te ontwikkelen en met het team tot een éénduidige werkwijze te komen. Met creatief en commercieel inzicht weet je het team te bewegen om de klantbehoefte in te vullen. In de aftermarket verwachten we in de komende jaren een flinke groei en verschuiving naar nieuwe marktsegmenten. In deze rol lever je door je pro-actieve houding een flinke bijdrage aan deze groei. Daarnaast ben je onder andere verantwoordelijk voor de volgende taken:

 • je zorgt voor voldoende capaciteit, kwaliteit en inzetbaarheid van medewerkers;
 • je zorgt voor interactie met andere afdelingen binnen en waar nodig buiten de serviceorganisatie;
 • je zorgt, ondersteund door IT, voor een goede inrichting en onderhoud van de webshop;
 • je bent verantwoordelijk voor voorraadhoogtes ten opzichte van het gewenste service level;
 • je geeft advies prijs- en margebeleid in overleg met sales en de service manager en zorg voor toepassing hiervan
 • je zorgt voor het pro-actief aanbieden van aanbevolen reserve onderdelen lijsten bij klanten;
 • je bent verantwoordelijk voor klantgerichte en ondernemende houding van de medewerkers;
 • je streeft naar continue verbetering van de processen op de afdeling.
 • je draagt bij aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van de Spares afdeling.
 • je draagt bij aan de strategie en visie van de afdeling en ondersteunt dit doormiddel van een concreet afdelingsplan.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een Teamleider Spare Parts om ons team te versterken. Herken jij jezelf in de volgende punten:

 • je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding richting Technische Bedrijfskunde of vergelijkbaar;
 • je hebt leidinggevende ervaring;
 • je bent communicatief zeer vaardig;
 • ervaring in een vergelijkbare rol, ervaring in een Spares omgeving is een pré.
 • je bent in staat een vertrouwensband op te bouwen met internationale klanten (vaak multinationals);
 • je kan goed sturen en motiveren;
 • je bent commercieel en klantgericht ingesteld;
 • je bent resultaatgericht en ondernemend;
 • je hebt bewezen planning en organisatorische vaardigheden;
 • je hebt ervaring binnen de machinebouw;
 • je beheerst Engels in woord en schrift.

Aanbod

Bij Tembo krijg je een veelzijdige rol met eigen verantwoordelijkheid. Je ondervindt de voordelen van het werken in een kleinere organisatie zoals korte lijnen en snel schakelen. Daarnaast heb je de voordelen van de professionaliteit en organisatie van de totale Tembo Group. Je komt te werken binnen een dynamische, vooruitstrevende organisatie met een goede naam in de markt. Je krijgt een hoge mate van zelfstandigheid en hebt mogelijkheden voor eigen inbreng. We bieden je uitzicht op een vaste baan en een salaris in overeenstemming met je ervaring. Als familiebedrijf hechten we bovendien waarde aan goede secundaire arbeidsvoorwaarden en duurzaamheid. De standplaats van deze functie is Kampen.

Wie zijn wij?

Tembo is een pionierende, innovatieve groep bedrijven met ruim honderd jaar geschiedenis en een sterke, ondernemende geest. Als voorloper in hogesnelheid en hoge-precisietechnologie is het ons doel om een scala aan duurzame productieoplossingen, diensten en technologieën te leveren aan een groeiend aantal markten over de hele wereld. Met meer dan 1200 werknemers zijn wij een internationaal en vooruitstrevend familiebedrijf met een goede naam in de markt dat unieke, modulaire machineplatformen ontwikkelt, bouwt en onderhoudt voor de Consumer Packaged Goods industrie. Hiermee helpen wij wereldmerken om als eerste hun producten op de markt te lanceren.

Mensen op de eerste plaats

Bij Tembo willen we dat je jezelf echt kunt ontwikkelen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat jij de ruimte hebt om te blijven leren, binnen onze organisatie. We geven jou de vrijheid om jezelf creatief uit te dagen met interessante projecten, terwijl we je ondersteuning en begeleiding bieden. Wij geloven in de waarde van onze investering in jouw ontwikkeling. Want door jou te helpen om met ons bedrijf mee te groeien, groeit ons bedrijf met jou mee.

Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat naar het werk gaan een positieve ervaring moet zijn. Onze werkfilosofie, ‘Working with Joy & Pride’, is daarom voor ons meer dan alleen een slogan. We doen ons uiterste best om onze werknemers en stagiaires een werkplek te bieden waar ze tevredenheid, voldoening, trots en ja, zelfs vreugde kunnen ervaren.

Iets voor jou?

Dan ontmoeten we je graag! Reageer via de 'direct solliciteren' button en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen over de vacature, of over Tembo als organisatie? Neem dan contact op met Leonie Fidder, via WhatsApp +31 682042819 of mail naar startyourcareer@tembo.eu.

Voor meer informatie over ons bedrijf en vacatures kunt u terecht op onze corporate website of onze carrièrepagina.

Let op: we komen graag rechtstreeks in contact met je. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.