Stage op de Legal afdeling

Tembo - Kampen (NL)
July 28, 2022

Jouw stage bij een internationaal, ondernemend en succesvol familiebedrijf

Tembo is een verzameling van hightechbedrijven in de machinebouw. Als voorloper in hoge snelheid en hoge precisie technologie plaatsen we ons wereldwijd aan de top. Met meer dan 1200 werknemers zijn we een ondernemend en dynamisch familiebedrijf, dat op zoek is naar nieuwe, getalenteerde mensen. Deze stage vind plaats binnen de Kampense vestiging van het bedrijf, waar wij als projectenorganisatie unieke, modulaire machineplatformen ontwikkelen, maken en servicen voor Consumer Packaged Goods-bedrijven.

Wat ga jij doen?

In ons pand in Kampen zitten het hoofdkantoor van Tembo en een aantal werkmaatschappijen onder een dak. De afdeling Legal ondersteunt vanuit deze locatie onze (internationale) bedrijven op het gebied van juridische zaken.

We leven in een snel veranderende wereld. Als innovatief en technologisch vooruitlopend bedrijf ontwikkelen we daarnaast regelmatig nieuwe (toepassingen voor) technieken. Op onze afdeling Legal zoeken we voortdurend naar de juiste balans tussen ondernemerschap en het afdekken van risico’s, met name in onze relaties met klanten, partners en leveranciers.

Onderzoeksmogelijkheden

We vinden het belangrijk dat je onderzoek daadwerkelijk bijdraagt aan de manier waarop wij (gaan) werken, maar ook aansluit bij jouw interessegebied. We krijgen van jou graag concrete adviezen met betrekking tot contracten, arbeidsrecht, intellectueel eigendomsrecht, contractbeheer of internationale wet- en regelgeving. Jouw actuele kennis van wet- en regelgeving is daarbij voor ons van belang.

Je werkzaamheden

Tijdens je stage draai je mee in de dagelijkse praktijk van de afdeling. We vinden het belangrijk dat je inzicht krijgt in de primaire processen van onze bedrijvengroep, zodat je aan de slag kunt met de uiteenlopende (juridische) vragen die bij onze afdeling worden neergelegd. Je krijgt hierdoor een goede indruk van de juridische aspecten die horen bij een internationaal, technisch bedrijf en hoe het is om in zo’n omgeving te werken.

Wie ben jij?

We verwachten een zelfstandige, proactieve houding. Je stelt vragen en vindt het leuk om contact te leggen met collega’s buiten de afdeling.  Uiteraard spreek en schrijf je goed Engels. Je volgt de studie op hbo niveau richting HBO-rechten.

Aanbod

Je begint je stage met een té gek introductieprogramma. In het programma maak je kennis met de bedrijven binnen onze bedrijvengroep, leer je collega’s beter kennen en vertrouwd te raken met onze bedrijfscultuur. Naast vakinhoudelijke kennis, is de stage ook gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo heb je wekelijkse meetings met je stagebegeleider en organiseren wij inspirerende events. Kortom, een omgeving waarin jij je écht kan ontwikkelen.

Wil je direct solliciteren?

Dan ontmoeten we je graag! Reageer via de 'direct solliciteren' button en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen over de vacature, of over Tembo Paper Straws als organisatie? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiter Leonie Fidder, via WhatsApp +31 682042819 of mail naar startyourcareer@tembo.eu.

Voor meer informatie over ons bedrijf en vacatures kunt u terecht op onze corporate website of onze carrièrepagina.