Liquid Dosing: jouw onderzoeksstage bij Tembo?
Bij Tembo bieden wij een uitdagende onderzoekstage aan! Het bedrijf TDC (Technical Development Corporation) is een onderdeel van Tembo, welke zich voornamelijk richt op het produceren van machines voor de paperstraws-, vaping- , tabaks- en detergentenindustrie. In de detergenten industrie zijn vele ontwikkelingen gaande. TDC heeft een relatief nieuwe machine in het pakket voor het maken van wateroplosbare pods. Deze pods bestaan uit meerder compartimenten gevuld met poeder, gel of vloeistof. Volg jij een relevante hbo- of masteropleiding en wil jij bijdrage aan onze ontwikkelingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wat wij bieden?
Bij Tembo willen we dat je jezelf kunt ontwikkelen. Ons doel is ervoor te zorgen dat je kunt blijven leren, binnen onze organisatie. We geven je de vrijheid om jezelf creatief uit te dagen met interessante projecten, terwijl we je ondersteuning en begeleiding bieden. Wij geloven in de waarde van investeren in jouw ontwikkeling. Want jou helpen om met ons bedrijf mee te groeien, helpt ons bedrijf om met jou mee te groeien.
Verder bieden we:
- Royale stagevergoeding van € 500,00
- Dagelijks vers bereide lunches voor € 1,50
- Bij Tembo start in februari een grote groep stagiaires waar je tijdens je stageperiode mee op kan trekken
- Gratis onbeperkt online sporten
- Maak gebruik van leerplatform Good Habitz om onder andere je Softskills verder te trainen
- Een internationale werkomgeving waar je je kennis en vaardigheden kunt toepassen en ontwikkelen
- Flexibiliteit en de mogelijkheid om vanuit huis te werken
- Een té gek onboarding programma
Inhoud van het onderzoek
De pod making machines werken op basis van de volgende stappen. De basis van de machine is een drum. De drum kan rond zijn of in de vorm van een vlakke drum welke lijkt op een transportband. In deze drum zitten cavity vormen. Dit worden uiteindelijk de vormen van de pods welke op de machine gemaakt worden. Op deze machine wordt eerst een laag folie doormiddel van vacuüm en warmte in de cavity vormen gezogen. Waarna de vormen, welke meestal bestaan uit verschillende compartimenten, gevuld met vloeistof. Na het vullen wordt er een topfolie aangebracht, welke doormiddel van het iets vochtig maken aan de bodemfolie wordt geseald. Hierna worden op de gemaakte mat nog dwars- en langsdoorsneden gemaakt om tot individuele pods te komen.
Alle individuele compartimenten in de cavitys worden gevuld met een individuele plunger pomp. Omdat er meerder sporen naast elkaar zitten op een machine (tussen de 8 en 13 stuks, afhankelijk van het eindproduct) en omdat er om snelheidsoverwegingen meerder sporen tegelijk worden afgevuld, is het aantal benodigde pompen voor een type vloeistof zeer groot. Tussen de 16 en de 39 stuks. Op de huidige machines wordt gewerkt met plunger pompen welke in een rack worden geplaatst. In een rack zit het aantal pompen welke nodig is voor 1 rij pods. Dit kan zijn tussen de 8 en 13 stuks. De pompen worden gezamenlijk met een aandrijving bedient. De pompen bevinden zich boven de machine. Ook bevinden zich in het systeem slangen, soms wel tot 5 meter lang en vlak boven de cavities gestuurde nozzles. Deze nozzles sluiten de vloeistofstroom af na het doseren.
Het nadeel van dit systeem is de grote slanglengte tussen de pomp en de nozzle. De slanglengtes veroorzaken een drukval, waardoor de druk in de pompen hoger is dan wanneer korte slangen zouden worden toegepast. De grotere slang lengte heeft invloed op de nauwkeurigheid van de doseringen. Het voordeel van het toepassen van pompen op een bordes is dat de benodigde ruimte in de machine beperkt is en in enkele gevallen korter gebouwd kan worden dan wanneer pompen in de machine gemonteerd worden.
We willen een onderzoek laten uitvoeren naar getalsmatige voordelen bij verschillende referentie vloeistoffen met verschillende viscositeit. Dit betreft de nauwkeurigheid van doseren. De stringtijd, dit is de tijd die het de vloeistof kost om na het sluiten van de nozzle klep te stoppen met stromen. We zijn in het bezit van een pomp test unit waarbij we pompen en nozzle afsluiters kunnen testen waarbij we vele doseringen achter elkaar kunnen maken en van deze dosering automatisch de stringtijden en gewichten kunnen meten.
(Foto: sample pod, 3 chamber liquid)
(Foto: bestaande pomprack boven de machine)
(Foto: pomp test unit)
Wat ga je doen?
De opdracht zal bestaan uit de volgende onderdelen:
- Stel een overzicht op, welke opstellingen vergeleken gaan worden.
- Bepaal welk type vloeistoffen onderzocht gaan worden.
- Bepaal welke volumes onderzocht gaan worden.
- Bepaal of de type metingen ,welke nu met de testopstelling gemaakt kunnen worden voldoende zijn. Of dat het aantal en of type metingen moet worden uitgebreid.
- Voer de nodige testen uit.
- Onderzoek de verschillen in inbouw ruimtes ed.
- Maak een duidelijk overzicht waarin de verschillen naar voren komen, welke als leidraad gebruikt kan worden voor toekomstige ontwikkelingen.
Iets voor jou?
Dan ontmoeten we je graag! Reageer via de ‘direct solliciteren’ button en we nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen over de vacature, of over Tembo als organisatie? Neem dan contact op met Leonie Fidder via WhatsApp +31 682042819 of mail naar [email protected].
Let op: deze stageopdracht is een voorbeeld. Het kan zijn dat op het moment van jouw reactie de stage inmiddels is vergeven aan een andere kandidaat. Ook is het mogelijk dat we in overleg de stageopdracht of het onderzoek aanpassen.