Stage 3D Print Benchmark Model

TDC - Kampen (NL)
February 5, 2024

3D Print Benchmark Model: jouw stageopdracht bij Tembo?

Bij Tembo bieden wij een uitdagende onderzoekstage aan! Het bedrijf TDC (Technical Development Corporation) is een onderdeel van Tembo, welke zich voornamelijk richt op het produceren van machines voor de paperstraws-, vaping- , tabaks-  en detergentenindustrie. In de detergenten industrie zijn vele ontwikkelingen gaande. TDC heeft een relatief nieuwe machine in het pakket voor het maken van wateroplosbare pods. Deze pods bestaan uit meerder compartimenten gevuld met poeder, gel of vloeistof. Volg jij een relevante hbo- of masteropleiding en wil jij onderdeel zijn van onze ontwikkelingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wij bieden?

Bij Tembo willen we dat je jezelf kunt ontwikkelen. Ons doel is ervoor te zorgen dat je kunt blijven leren, binnen onze organisatie. We geven je de vrijheid om jezelf creatief uit te dagen met interessante projecten, terwijl we je ondersteuning en begeleiding bieden. Wij geloven in de waarde van investeren in jouw ontwikkeling. Want jou helpen om met ons bedrijf mee te groeien, helpt ons bedrijf om met jou mee te groeien.

Verder bieden we:

 • Royale stagevergoeding van € 500,00
 • Dagelijks vers bereide lunches voor € 1,50
 • Bij Tembo start in februari een grote groep stagiaires waar je tijdens je stageperiode mee op kan trekken
 • Gratis onbeperkt online sporten
 • Maak gebruik van leerplatform Good Habitz om onder andere je Softskills verder te trainen
 • Een internationale werkomgeving waar je je kennis en vaardigheden kunt toepassen en ontwikkelen
 • Flexibiliteit en de mogelijkheid om vanuit huis te werken
 • Een té gek onboarding programma

Inhoud van  de opdracht

Het bedrijf TDC (Technical Development Corporation) is een onderdeel van Tembo, welke zich voornamelijk richt op het produceren van machines voor de paperstraws-, vaping- , tabaks-  en detergentenindustrie. Bij het ontwikkelen van deze machines wordt veel gebruik gemaakt van additive manufacturing (3D printing). TDC heeft eigen printers, voornamelijk voor prototyping, maar er worden ook veel onderdelen bij leveranciers besteld die we willen inzetten voor de machines. Op dit moment heeft TDC geen goed zicht op de kwaliteit die deze leveranciers leveren en of de geleverde kwaliteit goed genoeg is voor onze toepassingen.

TDC is op zoek naar een benchmark onderdeel om onze toeleveranciers te kunnen beoordelen. Deze benchmark moet toegespitst zijn op de eisen die de engineeringsafdeling stelt aan hun onderdelen. Te denken valt aan vlakheid van (lange/dunne) onderdelen, vorm- en plaat toleranties, diktetoleranties etc.

Met behulp van deze benchmark willen wij onze toeleveranciers kunnen indelen op basis van hun geleverde kwaliteit. Gezien de hoeveelheid verschillende 3D print technologieën zal deze opdracht zich vooral richten op SLS kunststof printen.

Wat ga je doen?

De opdracht zal bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Breng in kaart welke eisen engineering stelt aan hun onderdelen;
 • Beoordeel de eisen op basis van prioriteit, haalbaarheid en relevantie;
 • Ontwerp een benchmark onderdeel/samenstelling waar deze eisen in terug komen;
 • Eerste opzet tot standaardisering van bestands toelevering en kwaliteitseisen van de benchmark (bijv: 2D tekening wel/niet, aangeven support/print oriëntatie);
 • Stel een procedure op waarmee de kwaliteit van de benchmark kan worden beoordeeld.

Iets voor jou?

Dan ontmoeten we je graag! Reageer via de ‘direct solliciteren’ button en we nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen over de vacature, of over Tembo als organisatie? Neem dan contact op met Leonie Fidder via WhatsApp +31 682042819 of mail naar startyourcareer@tembo.eu.

Let op: deze stageopdracht is een voorbeeld. Het kan zijn dat op het moment van jouw reactie de stage inmiddels is vergeven aan een andere kandidaat. Ook is het mogelijk dat we in overleg de stageopdracht of het onderzoek aanpassen.