Sales Support Officer (40 uur)

Tembo - Kampen (NL)
April 4, 2022

Vind jij het leuk om klanten een goede service te verlenen en te snel te helpen aan de juiste spare parts? Dan is deze dynamische functie bij Tembo absoluut iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als (Spare Parts) Sales Support Officer ben je verantwoordelijk voor de verkoop van Spare Parts voor de door Tembo geleverde machines aan onze klanten in onder andere de papier-, tabak- en detergentenindustrie.

In deze functie bedien je de klanten vanaf het moment van de eerste aanvraag tot en met de uitlevering van de producten. Je taken en verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:

 • Je adviseert klanten met betrekking tot spare parts, prijzen en technische vragen aangaande leveringen;
 • Je stelt offertes en orderbevestigingen op voor spare parts;
 • Je inventariseert de klantbehoefte;
 • Je bewaakt het offerte en orderproces en de communicatie met de klant;
 • Je zorgt voor een goede interne coördinatie tussen Sales, Inkoop, Logistieke en Expeditie;
 • Je begeleidt de integratie van nieuwe machines in het sparesproces. Denk hierbij aan het opstellen van recommended spare parts lijsten en onderdelenpakketten voor periodiek onderhoud;
 • Je behandelt de inkomende telefoontjes en mails en streeft naar een correcte en snelle opvolging.

Jij als Sales Support Officer beschikt over onderstaande ervaring en competenties:

 • Je bent in bezit van minimaal een mbo-diploma, bij voorkeur in een technische en commerciële richting;
 • Je bent een enthousiaste en klantgerichte teamspeler;
 • Je bent in staat om onder tijdsdruk secuur te blijven werken;
 • Je kan systematisch, accuraat en planmatig werken;
 • Je hebt affiniteit met techniek en beschikt over de kennis van de machines van Tembo of bent in staat deze snel eigen te maken.
 • Je bent klantvriendelijk, commercieel, proactief, zelfstandig en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je beheerst Engels en Nederlands vloeiend in woord en schrift.

Over Tembo

Tembo is een groep internationale hightechbedrijven, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Kampen. Bij Tembo gebruiken we vooruitstrevende technologie om de wereld duurzamer te maken. Dat doen we door innovatieve producten en machines te ontwikkelen voor internationale fabrikanten van fast moving consumer goods. Daarmee helpen we onze klanten in te spelen op marktveranderingen, zoals de vraag naar duurzame verpakkingen én producten. Met meer dan 1200 werknemers zijn we een ondernemend en dynamisch familiebedrijf met een lange historie.

Aanbod

Bij Tembo krijg je een veelzijdige rol met veel verantwoordelijkheid. Je ondervindt de voordelen van het werken in een kleinere organisatie zoals korte lijnen en snel schakelen. Daarnaast heb je de voordelen van de professionaliteit en organisatie van de totale Tembo Group. Je komt te werken binnen een dynamische, vooruitstrevende organisatie met een goede naam in de markt. Je krijgt een hoge mate van zelfstandigheid en veel ruimte voor eigen inbreng. We bieden je uitzicht op een vaste baan en een salaris in overeenstemming met je ervaring. Als familiebedrijf hechten we bovendien waarde aan goede secundaire arbeidsvoorwaarden en duurzaamheid. De standplaats van deze functie is Kampen.

Iets voor jou? 

Dan ontvangen wij graag je reactie! Reageren kan via de sollicitatie button. Heb je vragen over de vacature, of over Tembo als organisatie? Neem dan contact op met onze corporate recruiter Freddy Wennemars, via freddy.wennemars@tembo.eu of kijk voor meer informatie op tembo.eu of career.tembo.eu

Let op: we komen graag rechtstreeks in contact met je. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.