Customer Support Engineer (40 uur)

Tembo - Kampen (NL)
April 4, 2022

Vind jij het leuk om klanten een goede service te verlenen? Dan is deze dynamische functie bij Tembo absoluut iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als Customer Support Engineer ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze klanten in de detergentenmarkt op het gebied van technische ondersteuning. Daarnaast maak je offertes voor service gerelateerde aanvragen en verzorg jij de coördinatie van de uitvoering van de serviceopdrachten. Je taken en verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:

 • Opstellen van calculaties en offertes voor servicewerkzaamheden;
 • Coördinatie van alle serviceactiviteiten in de detergentenmarkt;
 • Planning van werkzaamheden voor de Field Service Engineers;
 • Verantwoordelijk voor kleine serviceprojecten (grote projecten in overleg met projectmanagers);
 • Je optimaliseert de klantrelatie door op te treden als aanspreekpunt voor onze klanten tijdens het service- en reserveonderdelen-, verkoop- en bestelproces;
 • Je beslist en onderhandelt over de leverings- en betalingsvoorwaarden in overleg met andere afdelingen;
 • Je analyseert trends en ontwikkelingen bij de klant en geeft hierover feedback naar de interne organisatie op basis van de verzamelde informatie;
 • Je biedt een goede service aan onze klanten rond technische en/ of commerciële vragen in nauwe samenwerking met andere afdelingen in onze organisatie.

Wie ben jij?

Jij als Customer Support Engineer beschikt over onderstaande ervaring en competenties:

 • Je bent in bezit van minimaal een hbo-diploma richting Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, of vergelijkbaar;
 • Je beschikt over de kennis van de machines van Tembo of bent in staat deze snel eigen te maken.
 • Je snapt de behoeften van klanten en weet deze te vertalen naar de interne organisatie en deze op te volgen.;
 • Tenminste drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Sterk oplossend en organiserend vermogen en interesse in het realiseren van procesverbetering;
 • Bereidheid om te reizen om klanten te bezoeken (±20% van de tijd);
 • Je bent klantvriendelijk, commericeel, pro-actief, zelfstandig en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je beheerst Engels en Nederlands vloeiend in woord en schrift. Spaans en/of Frans is een pré.

Over Tembo

Tembo is een groep internationale hightechbedrijven, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Kampen. Bij Tembo gebruiken we vooruitstrevende technologie om de wereld duurzamer te maken. Dat doen we door innovatieve producten en machines te ontwikkelen voor internationale fabrikanten van fast moving consumer goods. Daarmee helpen we onze klanten in te spelen op marktveranderingen, zoals de vraag naar duurzame verpakkingen én producten. Met meer dan 1200 werknemers zijn we een ondernemend en dynamisch familiebedrijf met een lange historie.

Aanbod

Bij Tembo krijg je een veelzijdige rol met veel verantwoordelijkheid. Je ondervindt de voordelen van het werken in een kleinere organisatie zoals korte lijnen en snel schakelen. Daarnaast heb je de voordelen van de professionaliteit en organisatie van de totale Tembo Group. Je komt te werken binnen een dynamische, vooruitstrevende organisatie met een goede naam in de markt. Je krijgt een hoge mate van zelfstandigheid en veel ruimte voor eigen inbreng. We bieden je uitzicht op een vaste baan en een salaris in overeenstemming met je ervaring. Als familiebedrijf hechten we bovendien waarde aan goede secundaire arbeidsvoorwaarden en duurzaamheid. De standplaats van deze functie is Kampen.

Iets voor jou? 

Dan ontvangen wij graag je reactie! Reageren kan via de sollicitatie button. Heb je vragen over de vacature, of over Tembo als organisatie? Neem dan contact op met onze corporate recruiter Freddy Wennemars, via freddy.wennemars@tembo.eu of kijk voor meer informatie op tembo.eu of career.tembo.eu

Let op: we komen graag rechtstreeks in contact met je. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.